gezocht_arrow

Nieuws

dinsdag 19 oktober 2021

Aanbieding eigen geschreven boek aan SZHL door voormalig gastbewoner.

Voormalig gastbewoner van het Samen Zorgen Huis Leudal, Martien Verstraaten, schreef een boek over de Braziliaanse autocoureur Senna. Het boek heeft hij aangeboden aan Stichting Samen Zorgen Huis Leudal. Voorzitter Wiel Derikx en zorgcoördinator Marianne Meijers mochten het boek in ontvangst nemen. Hieronder het verhaal van Martien en zijn boek: Vlinders kunnen niet Dadelen en Dadels kunnen niet Vlinderen..

Mijn naam is Martien Verstraaten, Venlonaar, die woonde in België, Curaçao, Brasil, even in Miami en sinds 7 jaar in het Andalusische Jerez de la Frontera, Spanje. Vele jaren was ik docent en coördinator Beeldende Kunst (schilderkunst en textiele kunsten) aan wat nu heet University of Applied Sciences, zowel te Arnhem/Nijmegen als Leeuwarden/Groningen. Sedert meer dan 35 jaar ben ik helderziende, paranormaal genezer, medium die met overledenen 'communiceert', regressie- en reïncarnatietherapeut en schrijver die enkele boeken publiceerde.

 Als helderziende en paranormaal genezer heb ik vele personen, waaronder Caraïbische minister presidenten, maar ook artsen, medisch specialisten kunnen adviseren of genezen van moeilijk te diagnosticeren aandoeningen. Of in geval van ogenschijnlijk onuitroeibare ziekten, zoals kinderen met een ernstige vorm van constitutioneel eczeem, een leven lang kunnen vrijwaren van bloedend eczeem. Het opmerkelijke is daarbij dat ik mezelf NIET kan genezen, zelfs geen pijn aan een schouder kan erhelpen. Reden waarom ik anderen nodig heb als ik iets mankeer en in Weert geopereerd moest worden aan een vergrote prostaat en voor en na de operatie aan de zorg van SAMEN ZORGEN HUIS LEUDAL werd toevertrouwd.

Het boek Dadels kunnen niet Vlinderen en Vlinders kunnen niet Dadelen heeft als ondertiteling: Genetica van een innerlijke en uiterlijke carrière. In een serie hoofdstukken laat ik zien dat een carrière niet begint in het huidige leven van een persoon maar al eeuwen geleden, in een vorig leven zijn oorsprong heeft. Een goede manager of coördinator, maar ook een verpleegkundige heeft zijn of haar ervaring en passie voor het vak opgedaan in een of meerdere vorige levens. Zo´n passie voor een bepaald vak of roeping is ingeboren, ook bij alle mensen van SAMEN ZORGEN HUIS LEUDAL. In het laatste hoofdstuk van het boek komt Ayrton Senna de meervoudige Braziliaans Formule 1-coureur in beeld die door en ongeluk op het circuit van het Italiaanse Imola overleed door een ongeluk met zijn bolide. Na zijn dood "klopte" Senna bij me aan om zijn vorige leven door mij in kaart te laten brengen dat aan zijn carrière ten grondslag had gelegen. Senna was een monnik in Tibet die ooit beloofd had dat religie en spiritualiteit zich niet alleen afspeelt binnen kerken en kloostermuren, maar ook in het dagelijkse leven. Senna werd in zijn Braziliaanse leven opnieuw monnik maar in een sportauto die in feite een rijdende tempel was.

Het boek, een privaatuitgave bevindt zich in de Openbare Bibliotheek van de Nederlandse Antillen, in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, op de Nederlandse ambassade in Rio de Janeiro en op het Curaçao Huis in Den Haag. Het boek is tevens vertaald in het Portugees-Braziliaans.

Een exemplaar van de Nederlandse uitgave heb ik aan de stichting SAMEN ZORGEN HUIS LEUDAL ter beschikking gesteld voor hun bibliotheek, als dank voor de goede en intensieve Zorg die ik tijdens mijn verblijf heb mogen ervaren.

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.