gezocht_arrow

Nieuws

woensdag 13 april 2022

Communicanten op bezoek in SZHL

Op Palm Pasen, 10 april j.l. kwamen 14 communicanten uit Baexem met hun ouders op bezoek in het SZHL.  Na eerst een Gezinsmis bijgewoond te hebben in Heythuysen werden ze ontvangen in de voormalige kapel. De Gastbewoners zaten al klaar. De communicanten hadden alle zelf een Palmpasenstok gemaakt volgens oud gebruik. De Palmpasenstok vertelt het verhaal van de laatste week van het leven van Jezus. Het is gemaakt in de vorm van een kruis, ter herinnering dat Jezus aan het kruis gestorven is. Op de stok zit een broodhaantje en is verder versierd met paaseitjes, nootjes e.d. Alle gastbewoners kregen persoonlijk door de communicanten een Palmpasenstok overhandigd. De gastbewoners waren zichtbaar blij verrast. De bijeenkomst werd nog gezellig doorgebracht met een lekker kopje koffie of thee en Paasbrood en voor de communicanten was er lekkere ranja en een zakje vol paaseitjes. Een dankwoord aan de communicanten en hun ouders. We wensen hen allen een fijn Communiefeest op zondag 22 mei a.s.    

 

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.