gezocht_arrow

Nieuws

zondag 13 maart 2022

Geslaagde NL Doet dag

Burgemeester Désirée Schmalsläger van de gemeente Leudal en Gouverneur Emile Roemer enthousiast over concept SZHL

Op zaterdag 12 maart 2022 werd er door Samen Zorgen Huis Leudal weer deelgenomen aan de Nationale Vrijwilligersdag van het Oranje Fonds. Naast vele eigen vrijwilligers hadden zich ook spontaan vrijwilligers aangemeld, zo waren er medewerkers van het Kabinet van de Provincie Limburg en deelnemers van het AZC in Baexem die de handen uit de mouwen kwamen steken. Naast de vrijwilligers was er ook belangstelling van de lokale en provinciale overheid. Burgemeester Désirée  Schmalsläger van de gemeente Leudal en Gouverneur Emile Roemer waren hoogst persoonlijk van de partij om mee te helpen. Zo werd het chalet in het park opgeknapt, van binnen en buiten werd het chalet geschilderd. Het gebouw is rolstoel toegankelijk en gebruiksklaar gemaakt voor de gastbewoners.Hierdoor kunnen er ondermeer activiteiten gehouden worden voor de gastbewoners van het SZHL. Ook het park kreeg een opknapbeurt en de moestuin werd op orde gebracht. In de middag was er een gezamenlijke lunch voorbereid door diverse vrijwilligers en door Synco en Carole van de Spar in Baexem. Het zag er perfect uit en was overheerlijk. De lunch werd gesponsord door Spar Synco uit Baexem, waarvoor dank. De nieuwe vrijwilligers kregen een rondleiding door het park en in het SZHL. De gouverneur en de burgemeester waren zichtbaar onder de indruk en enthousiast over het concept en burgerinitiatief van het Samen Zorgen Huis Leudal. In het dankwoord memoreerde de gouverneur aan het mooie weer van deze dag. “Ook al zou het de hele dag regenen, hier wordt men warm van” aldus de gouverneur. Ook voor de gastbewoners werd een leuke middag georganiseerd met koffie en vlaai, zang en een mooie loterijj. We kijken allemaal tevreden terug op deze zeer geslaagde dag. Door de krachten te bundelen kunnen we laten zien hoe een kleine organisatie toch groot kan zijn. Aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt, heel veel dank.

 

 

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.