gezocht_arrow

Nieuws

zaterdag 16 april 2022

Inzamelingsactie voor Oekraïne

Op donderdag  24 maart 2022 werd er een transport geregeld met hulpmiddelen voor de slachtoffers van de gruwelijke oorlog in OekraÏne.

Het Samen Zorgen Huis Leudal heeft in december nieuwe zorgbedden in gebruik genomen. Hierdoor werden de oude bedden overbodig.  Spontaan kwam het idee i.s.m. “Stichting Blauw” om de overbodige materialen beschikbaar te stellen voor de slachtoffers in Oekraïne en voor de opvang van vele vluchtelingen in Polen. De gemeente Leudal heeft al vele jaren in de vorm van  Stichting. Burgercomité Leudal-Pogorzela  een samenwerkingsverband met de gemeente Pogorzela in Polen.  “Stichting Blauw”  heeft al vele jaren diverse transporten geregeld voor ziekenhuizen en hospice’s in Polen.  De huidige burgemeester van Pogorzela heeft een organisatie opgericht die zich momenteel bezig houdt met de opvang van vooral vrouwen en kinderen. Er is een groot tekort aan zorgbedden, linnengoed, medicijnen, zorgmiddelen enz.  Op deze manier heeft het SZHL, haar medewerkers, vrijwilligers, inwoners van Leudal,  alsmede ambtenaren van de provincie Limburg, die meededen aan NL-Doet, een steentje bijgedragen door het aanleveren van kleding, beddengoed en andere  materialen. Allen bedankt voor jullie inbreng.  

Het “Samen Zorgen” wordt ook hier tot uiting gebracht.

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.