gezocht_arrow

Nieuws

maandag 29 oktober 2018

Politieke belangstelling vanuit Den Haag

Vrijdag 26 oktober 2018, was op uitnodiging van stichting SZHL, de secretaris generaal van het Ministerie van Volksgezondheid – Welzijn en Sport, VWS, dhr. Erik Gerritsen, op bezoek bij het Samen Zorgen Huis Leudal. Na ontvangst met een kop koffie en een lekkere Limburgse vlaai volgde een rondleiding door het gebouw en het omliggende park met bijgebouwen. Zij lieten zich graag informeren over hoe e.e.a. tot stand is gekomen, over de ontwikkelingen en de huidige stand van zaken. De secretaris generaal en zijn gevolg waren zichtbaar onder de indruk van het gebouw en het park en het vele werk dat vrijwilligers hadden gerealiseerd tot nu toe. Maar ook wat het SZHL teweeg heeft gebracht in de samenleving. Vele contacten zijn gelegd met de partners, (zie elders op deze site) maar ook met het onderwijs: Ursula school, Hoge School Zuyd en Universiteit Maastricht, lokale verenigingen, stichtingen en ondernemers. Kortom een groot draagvlak in de gemeenschap.

Na de rondleiding werd er met onze Zorgpartners, gemeente Leudal en Provincie Limburg verder gepraat over het SZHL, het concept van het SZHL, de bouw, de knelpunten en het zorgstelsel. 

De s.g. dhr. Gerritsen was zeer onder de indruk van het burger initiatief en het concept van het SZHL en benadrukte diverse malen van “Dit is de TOEKOMST” .  Hij riep de aanwezige op om er alles aan te doen dit projekt te doen laten slagen in alle opzichten. Hij wil graag op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en blijft het projekt volgen.  Een leuke opsteker voor de organisatie van het SZHL.

 

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.