gezocht_arrow

Nieuws

dinsdag 24 mei 2022

Samen Zorgen Huis Leudal neemt deel aan landelijk webinar

Hoe bestuurlijk optimisme te verbinden met lokaal ondernemerschap?

We willen allemaal dat mensen ‘langer thuis’ blijven als ze zorg nodig hebben. Maar door het scheiden van wonen & zorg worden de financiën krapper. Hoe werkt dit in het (regionale) samenspel tussen beleidsmakers, bestuurders en praktijk? In een webinar op 25 juni j.l. met doorgewinterde bestuurders als Erik Gerritsen, voorzitter van Raad van Bestuur van woningcorporatie Ymere  en Eppie Fokkema, voorzitter Raad van Bestuur van Archipel,  gingen zij in gesprek met lokale ondernemers als Wiel Derikx en Monique Hageman van het Samen Zorgen Huis Leudal in Baexem. Meer dan 150 deelnemers waren digitaal verbonden met elkaar.

Het Samen Zorgen Huis Leudal was het enige landelijke praktijkvoorbeeld dat hiervoor was uitgenodigd.

Adviseurs van Rijnconsult en Atrivé zijn goed ingevoerd in samenwerkingsvraagstukken in de werelden van zorginstellingen, woningcorporaties en gemeenten. Zij faciliteerde vanuit deze ervaringen het gesprek.

Het streven is om meer begrip voor de partijen in het speelveld te creëren en te komen tot een gezamenlijk statement over wat wel en niet mogelijk is in het samenwerken rondom wonen en zorg.

Een zeer geslaagd webinar

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.