gezocht_arrow

Nieuws

maandag 06 november 2017

Tweede bijeenkomst vrijwilligers directe zorg, keuken en sfeer

10 oktober was de tweede bijeenkomst voor de vrijwilligers directe zorg / keuken en sfeer. Het thema voor die avond was lichamelijke zorg. Wat betekent dit binnen het Samen Zorgen Huis en wat betekent dit voor mij als vrijwilliger.

Zoals de rode draad in alle bijeenkomsten is: Wat wil ik zelf als vrijwilliger bijdrage, waar wil ik nog in leren en waar liggen mij grenzen. Iedereen bepaald zelf welke bijdrage hij/ zij kan en wil leveren en waar voor hem / haar kansen liggen. Dit betekent dat als iemand dat iets hem/ haar niet ligt of lukt, dit de eigen grens is en dat is goed. Je hebt vast andere kwaliteiten die de zorgvragende burger kunnen helpen en wie weet kan en wil je daarin wel leren.

Vandaar dat de avond ook laagdrempelig is ingevuld en we vanuit de basis behoeften willen praten en leren. Onderwerpen van die avond waren o.a. hoe maak ik met iemand contact (verbaal en fysiek) wat vind ik daarbij zelf prettig en wat kan prettig zijn voor de ander ? Daarnaast is het luisteren en kijken van groot belang, wat zie ik, wat merk ik en waar kan ik een positieve bijdrage leveren voor de gast? Door middel van hulpmiddelen die beschikbaar gesteld waren door Medicura werd geoefend met o.a. wandelstok, rollator, krukken en rolstoel.
De aanwezige vrijwilligers waren enthousiast en positief omtrent de avond en gaven aan weer veel energie en bewustwording ervaren te hebben. Leren met en van elkaar wordt als prettig ervaren door iedereen.

Op naar de volgende avond ! 14 november zal deze plaatsvinden, waarbij het thema palliatieve zorg is.

   

 

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.