gezocht_arrow

Huisartsen

In 2010 werden wij, Pieter van de Ven en Nicky Martens, als huisartsen in de gemeente Leudal benaderd door Pieter van der Hooft, wijkverpleegkundige en zorgarchitect, over zijn ideeën van een Samen Zorgen Huis.

Vanaf dit eerste moment zijn wij enthousiast over dit initiatief, omdat wij als 1e lijns zorgverleners de grote waarde zien van samen ergens voor zorgen: mensen in Leudal die zich in deze participatiemaatschappij inzetten om op welke manier dan ook voor mensen te gaan zorgen die dat op dat moment nodig hebben.

We hebben door het Samen Zorgen Huis Leudal de mogelijkheid mensen uit onze directe omgeving tijdelijk op te kunnen vangen, als het thuis even niet meer gaat of er geen andere uitweg mogelijk meer lijkt dan het ziekenhuis. Als huisartsen kunnen wij de zorg blijven leveren, vertrouwd en dichtbij huis. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat na een lang voortraject de verbouwing van het voormalig klooster tot het SZHL gestart is. We gaan samen met onze andere collega huisartsen en medisch specialisten uit de ziekenhuizen van Roermond en Weert aan de slag met de voorbereidingen van het zorgaanbod. Wij zijn er klaar voor.