gezocht_arrow

Helaas hebben we de door u opgevraagde pagina niet gevonden. Gebruik bovenstaand menu of klik hier om meteen door te gaan naar de website.

Inspirerende verhalen

vrijdag 04 januari 2019

Failazor

“Echt mijn plek”

De eerste keer dat ik meekwam was op de NL- doet  dag in maart 2017, dit was de eerste keer dat bewoners van het AZC Baexem meehielpen op het Samen Zorgen Huis Leudal.

In  het begin voelde ik me echt welkom. Die dag waren we met veel mensen uit het AZC. Het werk was erg leuk. Het was nog moeilijk voor ons om met andere -Nederlandse- vrijwilligers te communiceren omdat we nog geen taalschool hadden gehad. Nadat we een beetje Nederlands hadden geleerd, probeerden we deze woorden ook te gebruiken. Ik zag dat de Nederlandse vrijwilligers het leuk vonden dat we Nederlands leerden én probeerden te spreken.

In de loop van de tijd verlieten veel mensen van de groep uit het AZC de groep omdat ze verhuisden van het AZC naar een eigen woning. Ik vond dat wel moeilijk omdat ik daardoor vrienden in de groep verloor. Aan de andere kant leerde ik de Nederlandse vrijwilligers beter kennen en ging het samenwerken met hen steeds beter.

Ik merkte aan de Nederlanders dat ze eerst een ander beeld hadden van asielzoekers. Dat veranderde naarmate we langer samenwerkten. Ze waren blij dat wij enthousiast en hard werkten en dat gaf verbetering in de samenwerking in de hele groep. Ik word zelf vaak gevraagd door een van de Nederlanders om met hem mee te doen aan een speciale klus.

Ik stel het erg op prijs dat ik -nu ik beter Nederlands spreek- uitgenodigd word voor de informatie avonden van het Samen Zorgen Huis Leudal en dat ik ook de gelegenheid heb gehad om op de markt in Roggel reclame te maken voor het SZHL.

Ik zou heel graag blijven meewerken in en om het Samen Zorgen Huis.

Dat is écht mijn plek.

Failazor.

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.