gezocht_arrow

Helaas hebben we de door u opgevraagde pagina niet gevonden. Gebruik bovenstaand menu of klik hier om meteen door te gaan naar de website.

Inspirerende verhalen

maandag 27 augustus 2018

Jan Hendriks

Bijna 2 jaar ben ik nagenoeg elke woensdag- en zaterdagmorgen te vinden in en rond het voormalig klooster Mariabosch. Ik probeer daar als vrijwilliger mijn steentje bij te dragen door hand- en spandiensten te verrichten voor de verbouwing van het pand tot het Samen Zorgen Huis Leudal.

 

Wij ontmoeten elkaar om 09.00 uur in het tuinhuis dat is ingericht tot een gezellige "kantine". Er worden werkafspraken gemaakt, de taken worden verdeeld en dan aan de slag. Veel werk is al verricht, zoals het rooien van struiken en overtollige beplanting, het opruimen van enkele maanden geleden omgewaaide bomen, slopen van muren, opruimen van afkomend puin.

Binnen worden de laatste loodjes gelegd met het verwijderen van het behang. Het opknappen van de kapel vergt nu de nodige aandacht.

 

We mogen ons gelukkig prijzen met de hulp van enkele asielzoekers uit het AZC in Baexem. Ze zijn heel handig en voor de duvel niet bang. Geen hoogte vrees om boven op de steiger te klimmen en te assisteren bij het afwassen en witten van het plafond en muren. Inmiddels kunnen wij bogen op een gezellig team en is een onderlinge hechte band ontstaan.

Iedereen wordt in zijn waarde gelaten waarbij gebruik wordt gemaakt van ieders capaciteiten en fysieke mogelijkheden. Om 10.30 uur is er tijd om samen koffie te drinken, waarbij de koekjes niet worden vergeten, en ervaringen uit te wisselen. Ik moet zeggen het is erg gezellig met elkaar en er is al veel werk verricht.

 

Voorlopig ben ik zeker nog van de partij. Graag nodig ik belangstellenden uit eens een kijkje te komen nemen. Wellicht kom je de vrijwilligersgroep versterken. Dat zou wel fijn zijn!

 

Jan Hendriks

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.