gezocht_arrow

Helaas hebben we de door u opgevraagde pagina niet gevonden. Gebruik bovenstaand menu of klik hier om meteen door te gaan naar de website.

Inspirerende verhalen

vrijdag 29 juni 2018

Maria Schoot Uiterkamp

Al verschillende jaren heb ik bijzondere belangstelling voor de palliatieve zorg. Om dit te kunnen verwezenlijken heb ik opleidingen gevolgd om nu als verpleegkundige bij de thuiszorg te kunnen werken met als specialisatie palliatieve zorg.

Misschien was dat ook wel de reden dat ik gereageerd heb toen huisarts Nicky Martens vroeg of ik al iets deed voor het Samen Zorgen Huis Leudal. Ik had hier al vaker van gehoord, maar daar was het bij gebleven. Na de vraag van Nicky ben ik mij er meer in gaan verdiepen en heb ik mij aangemeld als vrijwilliger en ben nu, samen met de werkgroep scholing bezig vrijwilligers te scholen.

Waar ik heel blij van word is dat ik, samen met dorpsgenoten of vrijwilligers uit andere dorpen van de gemeente Leudal, iets kan verwezenlijken waardoor wij iets kunnen betekenen voor mensen die tijdelijk 24-uurs zorg nodig hebben.

Ik ben geboren en getogen in een heel klein dorp in Overijssel en heb daarna al in verschillende dorpen gewoond. Ik heb het altijd bijzonder gevonden dat er in kleine dorpen zoveel saamhorigheid is. Baexem is daarop zeker geen uitzondering en ik denk dat we allemaal trots mogen zijn op ons levendige dorp met een prachtig Mariabosch!

Het werken als en met vrijwilligers is prachtig, omdat we allemaal gemotiveerd zijn en het Samen Zorgen Huis Leudal een warm hart toedragen.

Enkele weken geleden ben ik in Mariabosch geweest en ik was ontzettend onder de indruk van al het werk dat al door vrijwilligers verricht is. Toen Wiel Derikx het had over de website en dat hij daar graag de ervaringen en motivatie van verschillende mensen op wilde zetten, zei ik gelijk dat ik dat graag wilde doen, in de hoop en het vertrouwen dat meer mensen zich opgeven als vrijwilliger om met een grote groep mensen dit prachtige project te kunnen laten slagen.

Maria Schoot Uiterkamp

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.