gezocht_arrow

Helaas hebben we de door u opgevraagde pagina niet gevonden. Gebruik bovenstaand menu of klik hier om meteen door te gaan naar de website.

Inspirerende verhalen

dinsdag 07 november 2023

Peter Janssen, vrijwilliger keuken

Peter is 65 en werkt sinds 2020 als vrijwilliger in de keuken van het Samen Zorgen Huis Leudal. Peter was op zoek naar vrijwilligerswerk en had hiervoor 3 mogelijke organisaties op het oog. Hij koos uiteindelijk voor het SZHL omdat het werk hier aansluit bij zijn beroepsmatige verleden in horeca en keuken. Daarnaast verwachtte hij een behoorlijke mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid aan te treffen. Peter werkt nu 2 vaste dagen, van 10 tot 14.00 uur in de keuken. Dan worden de voorbereidingen getroffen voor de warme maaltijd, wordt er gekookt, de tafels worden gedekt en de warme maaltijd wordt geserveerd aan de gastbewoners. Daarna moet de keuken natuurlijk helemaal schoon gemaakt worden. Hij doet dat werk samen met 1 of 2 andere vrijwilligers en regelmatig springt hij ook in op andere dagdelen. Peter komt elke keer met een glimlach op zijn gezicht naar de keuken. Hij heeft het erg naar zijn zin, vindt de samenwerking met zijn collega’s leuk en geniet ook van de contacten met de gastbewoners. Peter heeft met zijn horeca ervaring veel gevoel voor sfeer en aankleding in de huiskamer en probeert dan ook dat speciale gevoel van gastvrijheid te bewerkstelligen en zeker daarbij ook oog te hebben voor de feestdagen.
De laatste tijd is Peters taak in de keuken uitgebreid naar de inkoop van benodigdheden voor eten en drinken. Hij houdt de voorraad bij en zorgt dat er niets over de datum in het magazijn staat. Ook weet hij met veel gevoel voor aanbiedingen soms aardig wat geld te besparen voor het SZHL. Het vrijwilligerswerk bij het SZHL voldoet dus geheel aan zijn verwachtingen. Voorlopig blijft hij met plezier werken.

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.