gezocht_arrow

Helaas hebben we de door u opgevraagde pagina niet gevonden. Gebruik bovenstaand menu of klik hier om meteen door te gaan naar de website.

Inspirerende verhalen

donderdag 28 juni 2018

Wiel Derikx geeft de pen door aan........?

Vanaf het begin ben ik al betrokken bij dit mooie burger initiatief. Ik ben hiervoor benaderd en het concept van het SZHL inspireert mij enorm. Eenieder heeft zorgtalent in zich, of je nu professional bent of gewoon als burger. De zaak is om het talent wat je in je hebt zo veel mogelijk te ontwikkelen. Als (zorg)vrijwilligers willen wij invulling geven aan “Gemeenschapszorg”. SZHL brengt de zorg dichter bij huis, in eigen dorp, of gemeente in een huiselijke sfeer.

Omgeving Mariabosch, voormalig klooster, is bij uitstek een mooie rustige omgeving, voorzien van grote tuin, voormalige kapel als gemeenschappelijke ruimte en een park. Het SZHL voorziet in kortdurende zorgopvang en een hospice gedeelte. In totaal 18 appartementen. Door samenwerking met diverse partners, professionals mantelzorgers en vrijwilligers ontstaat een prachtige zorgvoorziening, waarbij ook de partner of mantelzorger kan verblijven. En u mag uw eigen huisarts meenemen.

Wij gaan, door inzet van (zorg) vrijwilligers, voor meer aandacht voor de bewoner, door meer in te spelen op de wensen en behoefte van de zieke bewoner, dus nog meer gericht op kwaliteit van het leven.

Het geeft mij persoonlijk veel energie als ik zie hoe burgers “in hun eigen kracht “ gezet worden door dit mooie projekt.

Via deze rubriek “ïnspirerende verhalen” kunnen regelmatig vrijwilligers of vertegenwoordigers van instanties hun verhaal kwijt over het SZHL.  Waarom zijn zij hierbij betrokken, wat is hun ervaring, wat is hun drijfveer, wat is hun passie, wat levert het hen op enz…..

Bezoek regelmatig onze website en deze rubriek. Misschien wordt u ook wel geïnspireert?

Deelt u deze mening en wordt ook u hier enthousiast van neem dan vrijblijvend contact met ons op. U krijgt er heel wat voor terug.

Samen Zorgen Huis Leudal, daar wordt iedereen beter van! 

Wiel Derikx
Voorzitter Samen Zorgen Huis Leudal

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.