gezocht_arrow

Nieuws

dinsdag 14 november 2023

100 jaar Monuta

Financiële ondersteuning renovatie Theehuisje

Monuta Roermond geeft Samen Zorgen Huis Leudal steuntje in de rug   
Initiatief is onderdeel van 100 gebaren in het kader van 100-jarig bestaan  

Samen Zorgen Huis Leudal ontving van Monuta een gift van 500 euro zodat dit besteed kan worden  om een bestaand oud gebouw in het park, het historisch Theehuisje, te besparen voor verval en helemaal in originele staat te renoveren en een functionele bestemming te geven als ontmoetingsruimte én om het functioneler, gebruiksvriendelijker en veiliger maken van de openbare bestaande tuin voor alle gebruikers, buurtbewoners, minder validen en kwetsbare medeburgers en zieke gastbewoners van het SZHL. Dit initiatief is één van de '100 gebaren' van Monuta, ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan. Opgericht in 1923, is de organisatie vanaf het begin maatschappelijk betrokken geweest. Daarom konden medewerkers plannen indienen voor steun aan mensen en duurzame initiatieven.  

Paul Beurskens, Uitvaartverzorger bij Monuta licht toe: “Het is zo belangrijk dat we naar elkaar en onze omgeving omkijken. Alle collega’s hebben hetzelfde Monuta-DNA: we doen er alles aan om mensen te helpen, op een manier die goed is voor mens en natuur. Het is als medewerker heel bijzonder dat wij in het kader van ons jubileum zo’n lokaal gebaar kunnen doen en zo samen een bijdrage leveren.” 

Wiel Derikx, voorzitter van het Samen Zorgen Huis Leudal was blij verrast met de cheque die namens Paul Beurskens van Monuta werd overhandigd.

"We zijn blij met de donatie. Elk bedrag is welkom. We hopen het volgend jaar met de renovatie te kunnen starten"

Namens het bestuur, vrijwilligers, zorgmedewerkers en gastbewoners  van Stichting Samen Zorgen Huis Leudal bedankt en gefeliciteerd met het honderd jarig jubileum van Monuta.

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.