gezocht_arrow

Nieuws

maandag 07 juni 2021

NL-Doet dag Grandioos succes.

Zaterdag 29 mei is zeer succesvol verlopen. 36 vrijwilligers hadden zich aangemeld voor deze klusdag. Vrijwilligers van buro Kragten en van politieke partij D66 (uit de gemeente Leudal)  en vrijwilligers op persoonlijke titel. maar ook enkele bewoners van het AZC in Baexem, staken letterlijk “de handen uit de mouwen” om diverse klussen te klaren. Onder een zonnige hemel werd er volop geschilderd, 4 garageboxen en de complete fietsenstalling kregen een nieuw kleurtje. Het resultaat mag er zijn. Ook werd er een nieuw voetpad in het park aangelegd en in ere hersteld. Het pad werd van een extra sterke bovenlaag voorzien zodat onze gastbewoners met rollator of rolstoel ook het pad kunnen gebruiken. Zij waren zichtbaar tevreden, Verder kreeg het park een schone opknapbeurt. De paden werden schoongeblazen, gazon gemaaid en afgestoken, groentetuin opgeschoond enz…

Sponsoring lokale ondernemer  Spar Synco uit Baexem.

In de middag was er een uitgebreide lunch mede verzorgd door diverse vrijwilligers en Carole en Synco van de Spar uit Baexem die de lunch ook geheel hebben gesponsord. Een dankwoord is hier zeker op zijn plaats.

Extra activiteit voor gastbewoners.

Ook voor de gastbewoners van het Samen Zorgen Huis Leudal was er een binnen activiteit georganiseerd. De middag begon met koffie en vlaai, een quiz en een gratis loterij. Eenieder had een of meerdere prijzen. Een gedeelte van deze prijzen werden ook door de Spar gesponsord.

Om drie uur werd de buitenactiviteit afgesloten met een lekker kopje koffie en Limburgse vlaai en een korte evaluatie.  Een dankwoord door vrijwilligerscoördinator Wiel Derikx aan alle deelnemers was zeker op zijn plaats. Eenieder ging voldaan huiswaarts 

Nogmaals onze welgemeende dank en wellicht tot volgend jaar.

 

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.