gezocht_arrow

Nieuws

maandag 13 maart 2023

Opnieuw geslaagde NL Doet dag

Samenwerking met AZC Baexem

Op zaterdag 11 maart 2023 werd, onder mooie weersomstandigheden,  door Samen Zorgen Huis Leudal weer deelgenomen aan de Nationale NL Doet dag van het Oranje Fonds. Naast vele eigen vrijwilligers hadden zich ook spontaan enkele nieuwe vrijwilligers aangemeld. Dit jaar waren er veel deelnemers van het AZC in Baexem die de handen uit de mouwen kwamen steken. In totaal waren er meer dan 40 vrijwilligers.

Het Samen Zorgen Huis Leudal heeft al vanaf de start een goede samenwerking met het AZC. Dit werd op deze dag opnieuw bekrachtigd.

Het park kreeg een grote opknapbeurt en er is een nieuwe brug aangelegd over een bassin en een nieuw wandelpad aangebracht. De brug en het nieuwe wandelpad is rolstoelvriendelijk gemaakt voor de gastbewoners en de bezoekers van het Samen Zorgen Huis Leudal. Het park is overigens vrij toegankelijk voor andere bezoekers.

In de middag was er een gezamenlijke lunch voorbereid door diverse vrijwilligers en door Synco en Carole van de Spar in Baexem. Het zag er perfect uit en was overheerlijk. De lunch werd gesponsord door Spar Synco uit Baexem, waarvoor dank.

Ook dank aan Jos Menten uit Haelen voor beschikbaar stellen van materialen voor de brug en Graef Puinbreken Nederland voor stol voor het wandelpad.  Mede dankzij deze sponsoring is deze dag geslaagd.

Ook was er aandacht van de media, zo heeft ML5 enkele opname’s gemaakt van deze geweldige dag. 

Ook voor de gastbewoners werd een leuke middag georganiseerd met koffie en vlaai en een mooie loterij. We kijken allemaal tevreden terug op deze zeer geslaagde dag.

Door de inzet van vele vrijwilligers hebben we een mooi resultaat neergezet. Alle vrijwilligers van harte bedankt voor jullie inzet.

Jullie maken het verschil. Het resultaat mag gezien worden.

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.