gezocht_arrow

Nieuws

zaterdag 01 augustus 2020

Persoonlijk verhaal van een gastbewoner, mevrouw H.

Het Samen Zorgen Huis is deze titel zeker waard. Hier wordt namelijk gezorgd en verzorgd door een groep mensen: Vrijwilligers en personeel: Samen. Ondanks het feit dat de persoonlijke zorg vaak wisselt van persoon. De sfeer is hier heel goed. Je wordt hier opgepept en komt tot rust. Ikzelf vond de “Witte Roos” met Moederdag bijzonder. Ook toen speelde het corona virus een rol. : Geen bezoek. Zelf had ik een bijzondere ervaring. Ik werd 90 jaar en kreeg familie bezoek bij het raam. S’Morgens ging mijn kamerdeur open, daar was de Zorg, al zingende met ballonnen. Beneden in de huiskamer wachtte de volgende verrassing met zang, bloemen en cadeautjes en vlaggetjes, bezorgd door mijn kleindochter. Na het ontbijt uitpakken en post bekijken. Toen was er koffie/thee en vlaai voor het hele gezelschap, waaronder ook de zorg. Wiel zorgde voor de toespraak, Ik zorgde natuurlijk voor antwoord. Er was leuke meezing muziek. Het huis en zijn bewoners hebben gezorgd voor een verjaardag om nooit te vergeten. Wat in dit huis nooit wordt vergeten dat wij hier “Gast” zijn, (geen patiént of cliënt) en dat wij ons ook zo gedragen volgens de regels. Ik ben hier nog steeds te gast, maar bij voorbaat dank aan allen die mij opgepept hebben.  

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.