gezocht_arrow

Nieuws

maandag 24 oktober 2022

Samen Zorgen Huis Leudal valt in de prijzen bij Onze Buurt.

Een mooie opsteker voor alle vrijwilligers.

“Onze Buurt”  is een initiatief van de woningcoöperaties verenigd in Ons Limburg.  Zij proberen mensen te stimuleren om  zelf te werken aan de Leefbaarheid in hun eigen omgeving. Het sociale klimaat in de buurt te versterken en hebben het doel om mensen samen te brengen.

Op donderdag 20-10-2022 was de bekendmaking van de prijswinnaars van het Projekt “Onze Buurt 2022“

Dit jaar waren er extreem veel inschrijvingen er hadden zich in totaal 71 organisaties  aangemeld.

Onder grote belangstelling, waaronder alle genomineerden en winnaars van diverse voorgaande jaren, werden de prijzen bekendgemaakt..

Het Samen Zorgen Huis Leudal deed mee met het projekt: “

“Opknappen chalet en theehuisje en beiden een nieuwe bestemming geven als activiteiten en ontmoetingsruimte”  Een plek waar mensen elkaar ontmoeten.

Samen Zorgen Huis Leudal behoorde tot de 10 finalisten en mocht  een prijs van 5000 euro in ontvangst nemen.

Het oordeel van de jury willen we jullie niet onthouden:

De vrijwilligers van het Samen Zorgen Huis Leudal zorgen ervoor dat mensen aan het einde van het leven – of in een minder gezonde periode van het leven – in het dorp kunnen blijven. Omringd door dierbaren en het vertrouwde, in een verbouwd klooster.

Het projekt is al enkele jaren succesvol en bewijst dat samen zorgen goed mogelijk is. Bij Onze Buurt legt de vrijwilligersclub de wens neer om het monumentale theehuisje en een oud chalet in de tuin nieuw leven in te blazen.

Met de finaleplaats spreekt de jury van Onze Buurt waardering uit voor de vrijwilligers in het oude klooster. Het Samen Zorgen Huis zit terecht bij de beste tien projekten van Limburg. De jury vindt de plannen voor de huisjes charmant, maar mist de urgentie op breed maatschappelijk vlak.

Met een royale troostprijs van 5000 euro biedt Onze Buurt de basis voor een spaarpotje voor de renovatieplannen en nodigt overheden uit om verder verantwoordelijkheid te nemen voor het behoud van cultureel erfgoed en te investeren in een kwalitatief prima plan.

De jury beoordeelt de projekten op verbindend vermogen, zelfredzaamheid, eigen initiatief, organisatietalent en duurzaamheid.

De nominatie en de toekenning van de prijs is een schouderklopje aan de initiatiefnemers en besturen en een erkenning voor alle vrijwilligers die tijd vrijmaken, die investeren in de wijk en die zich druk maken over het lot van anderen.

We mogen terecht trots zijn op wat we Samen hebben bereikt.

Allen dank hiervoor. Een mooie Opsteker.

De start is er. Echter we zijn er nog niet, we hebben nog meer financiële ondersteuning nodig. We gaan dus nog in contact en op zoek naar organisaties die ons hierbij kunnen en willen ondersteunen. De gemeente heeft ook toegezegd 40 % van de totale benodigde kosten voor haar rekening te nemen. We houden jullie verder op de hoogte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.