gezocht_arrow

Nieuws

dinsdag 12 november 2019

Samenwerking St. Ursulaschool en SZHL

Samenwerking Sint Ursula Heythuysen – Samen Zorgen Huis Leudal

Enkele jaren geleden kwamen de Stichting Samen Zorgen Huis Leudal en Sint Ursula Heythuysen met elkaar in contact. Stichting Samen Zorgen Huis Leudal bestaat uit vrijwilligers, die samen het initiatief hebben genomen om te zorgen voor de zieke medemens op een prachtige plek, het voormalige klooster Mariabosch in Baexem. Wij, Sint Ursula Heythuysen, waren meteen onder de indruk van de mooie plannen en het harde werk van de vele vrijwilligers. Graag wilden wij, samen met onze leerlingen, een steentje bijdragen aan het realiseren van het Samen Zorgen Huis Leudal.

Tijdens NL-Doet dagen hebben wij met een groep leerlingen geholpen bij verschillende klusjes in en rondom het klooster. Voor zowel docenten als leerlingen voelde het goed om de enthousiaste groep vrijwilligers een handje te helpen. Sint Ursula en Samen Zorgen Huis Leudal hebben dan ook besloten om de samenwerking te continueren.

Inmiddels zijn onze leerlingen geregeld aanwezig in het prachtig gerenoveerde oud-klooster in Baexem. Tijdens de opening waren onze leerlingen aanwezig voor hand –en spandiensten.

De komende tijd gaan onze leerlingen, samen met de vrijwilligers, een aantal leuke ideeën daadwerkelijk uitvoeren in de praktijk. Zo gaan onze techniek-leerlingen de klusjesclub ondersteunen en zullen onze leerlingen zorg-welzijn de gasten voorzien van een eigengemaakte maaltijd. Een ander idee is er voor de creatieve leerlingen. Zij gaan tijdens de les beeldend-vormen aan de slag met het maken van kunstwerken die als decoratie in het klooster komen te hangen. Daarnaast zullen er jaarlijks stagiaires van Sint Ursula Heythuysen aan het werk zijn in het Samen Zorgen Huis Leudal. Kortom, een mooi begin van een vruchtbare samenwerking!   Wordt vervolgd.

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.