gezocht_arrow

Nieuws

dinsdag 24 maart 2020

Spontane initiatieven voor het SZHL, de Zorg en haar Gastbewoners

Afgelopen weekend werd het SZHL blij verrast door 2 geweldige initiatieven die spontaan zijn ontstaan om het SZHL en haar vrijwilligers, de zorgmedewerkers en de gastbewoners een hart onder de riem te steken i.v..m. de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Door de strenge maatregelingen die door de overheid, op advies van het RIVM zijn opgelegd, ligt de samenleving nagenoeg stil. Ook het SZHL heeft hiermee te maken.  De gastbewoners mogen geen bezoek meer ontvangen, een uitzondering is er nog bij de palliatieve / terminale gastbewoners. Dit alles om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Ook de burgers, ouderen, jeugdigen en kinderen zijn veelal noodgedwongen thuis.  Door deze situatie ontstaan er ook vaak geweldige spontane ideeën. Jongeren van Hoeve de Kaolder uit Baexem kwamen spontaan op het idee om voor alle gastbewoners kaartjes te maken en leuke wensen te vermelden, beterschap of sterkte te wensen. De gastbewoners waren blij verrast. Ook de communicanten uit de 5 kerndorpen van het cluster Tabor in de gemeente Leudal hadden vele tekeningen, kaartjes gemaakt en Paas eitjes gekocht.  Een enorme opsteker voor de zorgmedewerkers en gastbewoners.  Dank Hiervoor. Waarin een kleine gemeenschap toch "groot" kan zijn.

Terug naar het overzicht

Maak kennis met onze partners

Het project Samen Zorgen Huis Leudal heeft volledige ondersteuning van een aantal belangrijke partijen, zowel in de zorg als daar omheen. Ook de Provincie Limburg en de gemeente Leudal ondersteunen ons. Het ministerie van VWS volgt ons project actief en met grote belangstelling. Het illustreert het draagvlak voor en de betrokkenheid op dit unieke burgerinitiatief, waarmee gemeenschapszorg in de volle breedte van de samenleving wordt getrokken. Hierdoor wordt een solide basis gelegd voor de toekomst en continuïteit.

Daarnaast blijft de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers uit Leudal en omstreken de hoofdsleutel tot succes.